05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Predstavitev pesniške zbirke Žana Papiča STEKLENA GLAVA v sredo, 25. januarja 2023 ob 18.00 v Kosovelovi spominski sobi.

V Kosovelovi sobi gostimo Žana Papiča. Polovica vročega podkasta Fejmiči, tretjina hit-komedije Fantovščina, kralj flamingov na Planet TV, Marko iz spletne serije Čakalnica, soavtor prihajajoče predstave Mojce Fatur Nikoli ni prepozno … sicer pa zadnja leta eden naših najbolj plodnih ustvarjalcev komedije na spletu, TV, gledaliških in stand up odrih, je izlil svojo dušo na papir. Če se bo kaj zares prijelo, pa ni vrag, da ne bo vklesano tudi v kraški kamen.

Žan predstavlja svojo prvo pesniško zbirko STEKLENA GLAVA, ki je izšla decembra 2022. Ker tako čuti in se za Sežanca tudi spodobi. Brez pretvez, da sta se v njegovi duši naselila duhova velikih kraških poetov Srečka Kosovela in Cirila Zlobca ali vsaj prijatelja in hobi muzikanta Gojmirja Lešnjaka Gojca.

Če poznate Žanovo zgodbo in ga poslušate, veste da ima kaj povedati. In to tudi dela tako, da mu je vredno prisluhniti. Oziroma v tem primeru – ga prebrati. In kot v spremni misli pravi Jan Cvitkovič: “Zapisi Žana Papiča so točno taki, kot je on sam. So poezija. So udarci iz podzavesti. So zajebancija. Niso zajebancija. So avtobiografija. So samospraševanje. So borba z egom. So sočutje. So razgaljenje. So vse.”

O Žanovi STEKLENI GLAVI in še marsičem se bo z avtorjem pogovarjala Helena Čehovin Gerželj.

Vabljeni v Kosovelovo spominsko sobo!