05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Vabljeni na urbani literarni sprehod, ki bo v soboto, 17. junija 2023, s pričetkom ob 18.00. Dobimo se na železniški postaji v Sežani.

Na vodenem urbanem literarnem sprehodu bomo od sežanske železniške postaje do Kosovelove spominske sobe preko vizualnih dražljajev rojstnega kraja Srečka Kosovela odkrivali pesnikovo življenje, njegovo bogato literarno zapuščino, brali poezijo in iskali sledi, ki jih je pustil v ustvarjanju drugih.
Na poti bomo zbirali vtise o mestu ter sestavljali zgodbo pesnikovega življenja in literarnega ustvarjanja. Na poti udeleženci prejmejo spominek, ki ga je sofinancirala Občina Sežana.
Gre za skupni projekt Kosovelove spominske sobe – Ljudske univerze Sežana, Kosovelovega doma Sežana in Društva Konstruktivist. Vodi: Mateja Kralj.

OSNOVNI PODATKI LITERARNEGA SPREHODA
Trajanje: 2 uri. Razdalja oz. prehojena pot: 2 km. Jezik: slovenščina. Zbirno mesto: železniška postaja Sežana. Končni postanek: Kosovelova spominska soba. Ocenjena primerna starost: 10+.

Vstopnina:
• redna cena dogodka:15 €/osebo,
• cena s popustom za občane občine Sežana: 10 €/osebo,
• cena s popustom za družine: za 3-člansko družino je cena vstopnice 30 EUR, za vsakega nadaljnjega otroka pa se plača 10 €.
Cene vključujejo DDV.

Opomba: Sprehod se bo izvedel ob pogoju, da bo prijavljenih vsaj 6 udeležencev.

Prijave zbira Kosovelov dom Sežana prek e-naslova info@kosovelovdom.si.

Skip to content