05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Ljudska univerza Sežana bo v sodelovanju s podjetjem Veris izvajala tečaje slovenščine po programu ZIP – začetna integracija priseljencev.

ZIP tečaj slovenščine je brezplačni program učenja slovenskega jezika, v katerega so vključene tudi vsebine poznavanja slovenske družbe in je na voljo za državljane tretjih držav. Sofinancirata ga Evropska unija iz Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF) in Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo imigrantov.

Kandidati morajo za brezplačno obiskovanje tečaja predložiti Potrdilo o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v enotnem programu, ki ga izda upravna enota kraja bivanja.

Tečaji se izvajajo v obsegu 180 ali 60 + 120 ur, odvisno od dovoljenja za prebivanje. Tečaji bodo potekali v dopoldanskem in popoldanskem času, dva- do trikrat na teden po 4 pedagoške ure.

Obvezni dokumenti za vključitev v program:

  • Originalno potrdilo, prejeto z upravne enote kraja bivanja, na podlagi vloženega zahtevka za brezplačno udeležbo v programu (zahtevek ni ustrezno dokazilo).
  • Veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, potni list, …).
     

PRIJAVA

Za prijavo in dodatne informacije nas lahko pokličete po telefonu (05/7311 302 ali 05/7311 303), pišete po el. pošti info@lu-sezana.si ali nas osebno obiščete v naših prostorih na Bazoviški cesti 9 v Sežani.

Skip to content