05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Vabimo vas, da si novembrske popoldneve popestrite na delavnicah, ki jih Ljudska univerza Sežana v sodelovanju z Občino Sežana in Domom upokojencev Sežana organizira v namene medgeneracijskega sodelovanja in druženja. Oglejte si delavnice, ki bodo potekale v mesecu novembru.

Aktivnosti v Centru medgeneracijskega sodelovanja financira Občina Sežana in so za njene občane brezplačne:

DELAVNICA IZDELOVANJA NAKITA IZ POLIMERNE GLINE (2 x 3 ure)

Bi radi zares izkoristili svoj prosti čas? Si želite izraziti in razviti svojo kreativnost, se sprostiti in ustvariti unikatne izdelke iz polimerne gline?

Delavnica izdelovanja nakita iz polimerne gline vam nudi vse to in še mnogo več. Ustvarjanje s polimerno glino pomirja, po lastni ideji lahko izdelate unikatne kose nakita (obesek, broška, prstan, ogrlica, uhani) ter pridobite potrebna znanja za nadaljnje samostojno ustvarjanje. Hkrati ohranjate svojo finomotoriko v povezavi z delovanjem možganov. Na tečaju polimerne gline in nakita kakovostno preživite svoj prosti čas tudi ob druženju in spoznavanju samega sebe. Na delavnici si boste izdelali komplet nakita zase ali za darilo.

Vsebina tečaja: spoznavanje polimerne gline, učenje različnih tehnik izdelave unikatnih kosov nakita iz polimerne mase, ustvarjanje načrta končnega izdelka, končna dodelava unikatnega izdelka

Termin: v četrtek, 9. 11. 2023 od 17.00 do 19.15 in

v četrtek, 16. 11. 2023 od 17.00 do 19.15

Kraj izvedbe: v prostorih Ljudske univerze Sežana.

Za prijavo kliknite na povezavo.

DELAVNICA IZDELOVANJA NAKITA IZ MAKRAMEJA (2 x 3 ure)

Makrame je stara arabska umetnost vozlanja. S to tehniko lahko izdelujemo najrazličnejše praktične izdelke ali unikatne umetnine. Ponuja nam neomejene možnosti ustvarjanja!

Med MAKRAMEjčkanjem se zabavamo in iz svojega vsakdana sproščamo napetosti, potem pa občudujemo izdelke, ki smo jih sami ustvarili. Ko jih nosimo kot nakit, nas še dodatno spominjajo na številne kreativne sposobnosti, ki tlijo v nas, in čakajo, da dobijo možnosti izražanja…

Na vsakem srečanju bomo izdelali unikatno ogrlico ali zapestnico z vozlanjem in prepletanjem pisanih vrvic ter lesenih perl.

Termin: v petek, 17. 11. 2023 od 16.30 do 18.45 in

v petek, 24. 11. 2023 od 16.30 do 18.45

Kraj izvedbe: v prostorih Ljudske univerze Sežana.

Za prijavo kliknite na povezavo.

DELAVNICA OKRASNIH KVAČKANIH KOŠAR (2 x 4 ure)

Imate doma ponošene ali strgane majice, napenjalne rjuhe in bombažne trenerke, s katerimi ne veste kam in jih ne bi želeli zavreči?

Za vas smo pripravili delavnico kvačkanih funkcionalnih košar, ki jih bomo izdelali iz recikliranega bombažnega jerseya in si tako popestrili dolge jesensko-zimske večere.

Delavnica bo obsegala dve srečanji, na katerih bomo najprej predstavili materiale, ki so primerni za kvačkanje, nato pa jih bomo razrezali na manjše kose in se na njih učili osnov kvačkanja. Na drugem srečanju bomo skvačkali košaro ali drug podoben predmet za uporabo v gospodinjstvu.

S seboj prinesite kvačko št. 5-10 (za tiste, ki še niste kvačkali ali slabše vidite, je boljša št.10), dobre škarje za blago in odslužene majice, napenjalne rjuhe ali tanjše trenerke iz mehkega bombažnega jerseya.

Termin:v torek, 14.11.2023  in 21.11.2023 od 17.00 do 20.00 ure

Kraj izvedbe: v učilnici Ljudske univerze Sežana

Za prijavo kliknite na povezavo.

Skip to content