05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Vsako leto v tretjem tednu meseca septembra po celotni Sloveniji potekajo Dnevi svetovanja za znanje, ki jih Središča za informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih in Središča za samostojno učenje organiziramo pod pokroviteljstvom Andragoškega centra Slovenije. Letos so potekali že osemnajstič.

Tudi na Ljudski univerzi Sežana smo v času od 21. do 23. septembra 2022 pripravili štiri izobraževalne in promocijske dogodke, s katerimi želimo odrasle spodbuditi k vključevanju v izobraževanje in učenje.

Udeležencem tečaja slovenščine za ukrajinsko govoreče smo na delavnici predstavili delovanje Središča za samostojno učenje in jim svetovali glede možnosti učenja slovenščine preko spleta, kjer svoje znanje lahko samostojno pridobivajo, utrjujejo in nadgrajujejo. V petek smo na stojnici znanja v središču Sežane mimoidočim predstavili dejavnost informiranja in svetovanja v izobraževanju odraslih, delovanje Središča za samostojno učenje ter možnosti izobraževanja in učenja v naši organizaciji in drugod v Sežani.

Poudarek letošnjih Dnevov svetovanja za znanje je bila promocija izobraževanja na višjih šolah. Tako smo v sodelovanju s Šolskim centrom Srečka Kosovela – Višjo strokovno šolo Sežana izvedli dve predstavitveni delavnici. Udeleženci so lahko spoznali delo in orodje oblikovalca kamna v kamnoseški delavnici. Na fotografski delavnici pa so se udeleženci seznanili z delom in opremo fotografa v fotografskem studiu. Preizkusili so se lahko v vlogi fotografa ali modela in prejeli svoj studijski portret. Po poučnem in zabavnem delu v fotografskem studiu nam je fotografinja in predavateljica na VSŠ Sežana Katarina Sadovski predstavila še druge prostore, ki jih študenti in študentke fotografije uporabljajo pri svojem izobraževanju in delu.

Na Ljudski univerzi Sežana spodbujamo znanje in učenje, saj nas vsakršno učenje, tako formalno kot neformalno, in izobraževanje za osebni razvoj, bogati in nam pomaga, da na delovnem mestu in v osebnem življenju ostajamo v stiku z razvojem in napredkom na različnih področjih.

Stojnica znanja v središču Sežane.
Skip to content