05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Minilo je že 100 let od nastanka prvih ljudskih univerz na Slovenskem. V tem času so se ljudske univerze vedno uspele odzivati na specifike nekega časovnega obdobja in se uspešno prilagoditi. Vedno znova se je izkazalo in se še izkazuje, da so pomemben steber družbenega življenja in kot take nepogrešljive tudi danes. Zveza ljudskih univerz je ob tem jubileju v sodelovanju s številnimi partnerji pripravila monografijo, v kateri se ozremo v preteklost, pogledamo sedanjost in navsezadnje premišljujemo tudi o prihodnosti. Monografija je zanimivo branje, ki nam daje vpogled v življenje ljudskih univerz v zadnjih sto letih. Del tega življenja ste krojili z nami tudi vi.

V monografiji so predstavljene tri ljudske univerze, ki so v letu 2022 praznovale stoletnico nastanka,  pomembni procesi v družbi sedanjosti in njeni največji izzivi kot so: trajnostni razvoj, digitalizacija družbe, dolgoživost, prilagodljivost družbe in posameznikov ter medkulturnost. Predstavljeni so tudi pogledi županov na pomen in delovanje ljudskih univerz in želje direktorjev in direktoric za prihodnost in še mnogo več. 

Veseli bomo, če si boste vzeli čas in prelistali monografijo, prebrali kakšen prispevek, ki vas bo pritegnil in tako obeležili z nami to visoko obletnico.

Monografija je dostopna na povezavi.

Skip to content