05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Z veseljem vam sporočamo, da smo bili izbrani za izvajalca študijskega krožka. Po več letih bomo na Ljudski univerzi Sežana z mentorico Vilmo Colja izvedli študijski krožek KROŽIIŠČE.

Vsi skupaj se vedno bolj zavedamo, da je varovanje narave in našega bivalnega prostora vedno pomembnejše. Kopičenje odpadkov se povečuje tako v naravi kot na smetiščih. Poleg tega imajo ljudje po domovih veliko neuporabljenih predmetov. V širši okolici obstaja precej možnosti za izmenjavo rabljenih ali neuporabljenih dobrin. Ugotavljamo, da v naši bližini teh možnosti ni, zato bi radi podrobneje spoznali, kakšne so možnosti v oklici. Na osnovi teh spoznanj bi tudi pri nas organizirali zbiranje dobrin in pripravili dogodek, kjer bi se te dobrine izmenjale (Izmenjevalnica dobrin).  Na osnovi spoznanj študijskega krožka, bi se odločili, katere dobrine bi bile primerne za izmenjavo v našem okolju.

Udeleženci študijskega krožka bomo:

  • spoznali možnosti izmenjave dobrin,
  • spoznali, kaj ljudje prinašajo na smetišče in je še uporabno (obisk Komunalnega podjetja),
  • naučili se bomo pomena izmenjave dobrin z vidika njihovega spoštovanja in  varovanja okolja,
  • naučili se bomo, kako druge ozaveščat o pomenu izmenjave dobrin in podajanju informacij o možnostih izmenjav v okolju.

Prvo srečanje bo v četrtek, 11. maja 2023 ob 17.30 v prostorih Ljudske univerze Sežana.

Predvidoma se bomo srečevali ob četrtkih. Konec meseca septembra, ob zaključku študijskega krožka, načrtujemo organizacijo izmenjevalnice dobrin.

Udeležba je brezplačna.

Pridružite se nam in skupaj si bomo prizadevali za ohranjanje čistega okolja, narave in naše bogate kultrne dediščine. Več informacij in prijave na info@lu-sezana.si ali 057311303.

Skip to content