05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Bližajo se Dnevi svetovanja za znanje. Letos bodo potekali med 20. in 22. septembrom 2023. V tem času bomo na Ljudski univerzi Sežana pripravili brezplačne izobraževalne in promocijske dogodke, s katerimi želimo odrasle spodbujati k vključevanju v izobraževanje.

Vse delavnice in predstavitve so brezplačne. Za dodatne informacije smo vam na voljo na el. pošti info@lu-sezana.si ali po telefonu 05 73 11 301.

Vabljeni, da se nam pridružite!

BREZPLAČNA IN ENOSTAVNA UPORABA UMETNE INTELIGENCE V SLOVENŠČINI V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU

sreda, 20. 9. 2023, med 18.00 in 19.30 – računalniška učilnica na Ljudski univerzi Sežana

Ali veste, da imate lahko na svojem pametnem telefonu priročnega asistenta, ki vam pomaga pri vsakodnevnih opravili tako v službi kot doma? Ali morate napisati spremno pismo za zaposlitev, prevesti tekst v slovenščino in druge jezike? Bi želeli nekaj skuhati s tistim, kar imate pri roki? Želite sestaviti seznam stvari, ki jih potrebujete na potovanju? Bi želeli izdelati formulo v Excelu, pa niste vešči uporabe Excela?

Vse to in še več si bomo ogledali na delavnici, kjer bomo spoznali aplikacije OpenAI (Chat GPT), Google Bard (v EU od13.7.2023), Microsoft Oblikovalec. Vse aplikacije delujejo v slovenskem jeziku.

Na delavnico se morate obvezno prijaviti s klikom na povezavo.

KROŽIIŠČE

četrtek, 21. 9.2023, med 15.00 in 18.00 – preddverje na Ljudski univerzi Sežana

Študijski krožek KROŽIIŠČE prireja izmenjevalnico, na kateri boste lahko izmenjali raznovrstne dobrine, ki jih ne potrebujete več in so še vedno uporabne. Obenem vam bodo članice krožka predstavile svoje delovanje, ki temelji na zavedanju o pomenu ponovne uporabe dobrin v namene zmanjševanja prevelike količine odpadkov.

Predhodne prijave niso potrebne.

HITRO IN ENOSTAVNO OBLIKOVANJE V CANVI

četrtek, 21. 9. 2023, med 18.00 in 19.30 – računalniška učilnica na Ljudski univerzi Sežana

Bi radi ustvarili privlačen letak, čestitko? Želite na hitro predelati in zmontirali videoposnetek?

Vse to je mogoče z uporabo brezplačne aplikacije Canva. Deluje tudi v slovenskem jeziku. Uporaba je brezplačna, enostavna in zabavna. Deluje tudi na pametnih telefonih. Vljudno vabljeni v svet ustvarjalnosti s Canvo.

Na delavnico se morate obvezno prijaviti s klikom na povezavo.

STOJNICA ZNANJA

petek, 22. 9. 2023, med 9.00 in 15.00 – pred stavbo Ljudske univerze Sežana

Na stojnici bomo mimoidočim predstavili delovanje svetovalnega središča in središča za samostojno učenje ter možnosti vključevanja v različna izobraževanja in usposabljanja. Vabljeni vsi tisti, ki potrebujete več informacij in nasvet glede vključitve v razne oblike izobraževanja in učenja.

DO OBČUTKA NADZORA Z METODO GTD®

sreda, 20. 9. 2023, med 8.30 in 11.00 – v prostorih Ljudske univerze Sežana

V dobi ogromne količine informacij in večopravilnosti se skoraj vsi počutimo preobremenjeni. Vsak dan moramo opraviti na desetine nalog in če moramo ves čas misliti na to, kaj moramo še postoriti, naši možgani ne najdejo prostora in časa za kreativnost, nove ideje ali preprosto miselni počitek. 

Metoda GTD® nam pomaga živeti produktivno življenje v službi in doma in to z občutkom umirjenega nadzora. Metoda nam omogoča večjo zmogljivost in inovativnost, zmanjša občutek preobremenjenosti in ga nadomesti z občutki osredotočenosti, jasnosti in (samo)zaupanja. Pri učenju metode je velik poudarek tudi na vpeljavi metode v digitalna orodja (elektronska pošta, digitalni koledar in digitalni vedno dostopen pregled vseh naših zadolžitev s ključnimi informacijami in naslednjimi koraki).

Gre za mednarodno uveljavljeno metodo, ki se izvaja v več kot šestdesetih državah sveta in ima milijone uporabnikov.

Vabljeni, da tudi vi spoznate osnove in prijeme metode na kratki, interaktivni delavnici Uvod v GTD. Predavateljica metode bo certificirana master trenerka GTD metode Nataša Brunec, ki že osem let uspešno izvaja delavnice in predavanja o koristih in dodanih vrednostih te metode.

Skip to content