05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Tudi v jesenskih mesecih si lahko popestrite popoldneve na delavnicah, ki jih Ljudska univerza Sežana v sodelovanju z Domom upokojencev Sežana organizira v namene medgeneracijskega sodelovanja in druženja. Oglejte si delavnice, ki bodo potekale v septembru in oktobru.

Aktivnosti v Centru medgeneracijskega sodelovanja financira Občina Sežana in so za njene občane brezplačne:

SONČNI AGRUMI (4 ure)

V hladnejšem delu leta nam nekaj sončne energije, veselja in poživitve zagotovo nudijo citrusi oz. agrumi najrazličnejših vrst. Ker so tako zdravilni, priljubljeni, lepi in raznoliki, si zaslužijo posebno delavnico, na kateri se bomo naužili njihovih iskrivih barv, vonjav in okusov, degustirali pa bomo tudi nekatere zanimive izdelke iz ekoloških agrumov, ki si jih vsak lahko pripravi doma. Na delavnici bodo predstavljene vrste in botanične posebnosti agrumov, govorili bomo pa tudi o tem, kako jih vzgajamo kot hišne rastline in kaj vse lahko počnemo z ekološko vzgojenimi agrumi. Posebno mesto bomo namenili aromaterapiji z eteričnimi olji agrumov, zato se nam obeta prijetno druženje, dišeče po limonah, limetah, pomarančah in še čem.

Termini: v torek, 26. 9. 2023 od 17.00 do 20.00 ure

Kraj izvedbe: v prostorih Ljudske univerze Sežana

Prjavite se lahko s klikom na povezavo.

VRT IN KOMPOST V JESENI (2 uri)

Termini: v sredo, 4. 10. 2023 od 18.00 do 19.30 ure

Kraj izvedbe: v prostorih Ljudske univerze Sežana

Prjavite se lahko s klikom na povezavo.

ŠIVANE IN KVAČKANE ELASTIKE ZA LASE (SCRUNCHIE) (3 ure)

Na delavnici bomo izdelovali šivane elastike iz blaga in kvačkane elastike iz mehke preje. Take elastike so zelo mehke in prijetne za vaš čop, saj ne cukajo. Na delavnici bomo skupaj izrezali blago in ga zašili na šivalni stroj. Spoznali bomo, kako deluje šivalni stroj, kakšne šive poznamoin za kaj se uporablja določen šiv. Če imate malo predznanja iz kvačkanja, si boste lahko elastiko tudi skvačkala iz izjemno mehke preje. S seboj prinesite kvačkošt. 5.

Termini: v sredo, 17. 10. 2023 od 17.00 do 19.15

Način in kraj izvedbe: v prostorih Ljudske univerze Sežana

Prjavite se lahko s klikom na povezavo.

Skip to content