05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

VISOKE GREDE in KOMPOSTIRANJE

PETEK, 19.4.2024 ob 17.00 v Dnevnem centru v Hrpeljah

(3 šolske ure )

Prijave preko: https://prijave.snipi.si/dw0Hghj0PP

Na delavnici se boste posvetili tlom: strukturi, teksturi, mikroorganizmom, mikorizi in organski snovi v tleh.  Naučili se boste, kako s praktičnimi ukrepi in pravilnim ravnanjem na vrtu  pridobimo rodovitna tla za boljše in lepše pridelke. Izvedeli boste vse o izdelavi, pripravi,  zasaditvi ter  o prednosti visokih gred. Iz česa lahko izdelamo ogrodje grede ter najprimernejša  polnila. Kako visoka greda postane topla greda in kako se obnese v rastlinjaku. Priprava načrta za sajenja oz. zasaditev in najprimernejši čas. Kako zalivati in kako gnojiti,…..

FOTOGRAFSKA DELAVNICA – PAMETNI TELEFON

ČETRTEK, 9.5.2024 ob 17.00 in SOBOTA, 11.5.2024 ob 9.00 v Dnevnem centru v Hrpeljah

(8 šolskih ur )

Prijave preko: https://prijave.snipi.si/J4oSjhRg77

Naučili se boste osnov, kot so uporaba kamere na pametnem telefonu, nastavitve svetlobe, kompozicija in druge osnovne veščine.

Delavnica vključuje različne kreativne vaje namenjene spodbujanju ustvarjalnosti. Tu spada iskanje zanimivih perspektiv, igro z barvami in vzorci ter druge kreativne pristope.

Poleg praktičnega dela delavnica vključuje ogled in analizo del drugih fotografov, kar pomaga udeležencem razviti kritično oko in razširitev umetniškega razumevanja.

Skip to content