BOBRI NA POTEPU V SEŽANI 2019

11.01.2019 | By More

Tudi V LETU 2019 bo Sežano od 19. januarja do 8. februarja obiskal ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje BOBRI, na katerem sodeluje tudi Kosovelova spominska soba. Pester program bo ponujal ogled filmov in delavnice ter ostale aktivnosti tako za najmlajše, kot tudi za odrasle. Vstop je na vse dogodke prost!

Spremljajte tudi dogodke v Kosovelovem domu Sežana, MC Podlaga in Kosovelovi knjižnici.

 

V Kosovelovi sobi bomo ustvarjali na različnih delavnicah.

 

GIBLJIVI KIPI – MOBILI

V soboto, 19. januarja 2019, je v Kosovelovi sobi potekala delavnica izdelovanja MOBILOV, ki jo je vodil akademski slikar Simon Kastelic.

 

Kipi niso vedno le negibna umetniška dela, ampak se lahko tudi gibajo. Mobili ali gibljivi kipi so skulpture, ki se gibljejo, nihajo, obračajo ali kako drugače premikajo in se tako stalno spreminjajo. Poganja jih lahko gibanje zraka, veter ali človeška sapa. Lahko visijo v zraku ali pa so na posebnih podstavkih, ki jim omogočajo premikanje. Mobile srečujemo tudi kot predmete v vsakdanjem življenju: mobili nad otroško posteljico ali mobili kot okras notranjega ali zunanjega prostora.

 

Na delavnici so ustvarili krasne mobile:

 

     

     

     

 

 

Z GIBI LAHKO GOVORIM

V soboto, 26. januarja 2019, je v Kosovelovi sobi potekala delavnica znakovnega jezika z Izabelo Juriševič v soorganizaciji z Mladinskim centrom Podlaga.

 

Gibljivi prsti ustvarjajo prstno abecedo in tako omogočajo gluhim in naglušnim, da komunicirajo med seboj. Znakovni jezik je jezik, pri katerem se sporazumevamo z rokami, mimiko in govorico telesa.

Na delavnici bodo otroci spoznali značilnosti in zanimivosti znakovnega sporazumevanja in se naučili pozdraviti in se predstaviti s pomočjo znakovnega jezika. Kot poseben izziv pa bomo krajšo pesem Srečka Kosovela poskušali interpretirati v znakovnem jeziku.

 

Utrinki z delavnice:

     

Kategorija: Dogodki

.