09.04.2019 | By More

S kitaro v kovčku nas je na 115. rojstni dan Srečka Kosovela v pesnikovi rojstni hiši obiskala Nika Solce. Zapela nam je pesmi Srečka Kosovela, ki jih je izdala na svoji zadnji plošči TIHA MISEL.

Album Tiha misel prinaša 14 uglasbenih Kosovelovih pesmi. Kot sama pravi, je za to ploščo izbrala predvsem Srečkove impresionistične pesmi, v katerih je zaznala njegovo opazovanje, poslušanje in čutenje narave pa tudi samega sebe. Na ta način se tudi sama poglablja in povezuje s svetom. Več o albumu na http://www.nikasolce.info/tiha-misel

Nika Solce je vsestranska umetnica, lutkarica in pevka, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vseh koncev sveta in išče nove priložnosti za izražanje tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. Več o Niki Solce na http://www.nikasolce.info/ Poleg poezije Srečka Kosovela (album Nesem sončnico na rami z uglasbeno otroško poezijo in album iz leta 2018 Tiha misel) je uglasbila tudi poezijo Franceta Prešerna in Ferija Lainščka in tako razširja prostor slovenske literature ter ga prepleta z avtorskim glasbenim opusom.

Kategorija: Dogodki

.