IGNOR v Sežani

21.11.2018 | By More
V soboto, 10. novembra 2018, ob 19.00
se je Kosovelovi sobi predstavila umetniška skupina IGNOR.
Preživeli smo večer sveže pesniške besede, glasbe in videa.
Nastopajoči: BLAŽ BOŽIČ, KAJA BLAZINŠEK, IZTOK OSOJNIK, TIA AVSEC, ANJA SILOVŠEK, ASHA PAST, DOMEN SLOVINIČ, GREGOR RUS in DEJAN KOBAN.

 

IGNOR

Platforma za zvočenje, poezijo in performans IGNOR je umetniška skupina, ki jo sestavljajo pesniki in pesnice, glasbeniki, oblikovalci, performerji, igralci, vizualni umetniki in fotografi, ki prevračajo zatohlo udobje slovenskega literarnega prostora (scenaštva) in ne pristajajo na preproščene ideje všečnosti.

Kolektiv IGNOR že drugo leto prireja mesečne dogodke, v katerih na enem mestu spaja poezijo z različnimi avdio-vizualnimi umetniškimi praksami. Deluje v Ljubljani (klub Gromka) in gostuje tudi drugod po Sloveniji – lansko leto v Kopru, letos v Sežani, v rojstni hiši progresivnega slovenskega pesnika Srečka Kosovela.

Ignor prebada ustaljeni mir in navade kulturnih prireditev. Ne čaka, da verzi sami od sebe objemajo človeka, ki jih poskuša absorbirati, ampak se zarinejo vanj. Kot majhne bombe se razpadejo, ko se dotaknejo površine – rožnate kože. Ignor ne ignorira ignoriranih, temveč jih postavlja v prvo vrsto. Tiste privilegirane ob stranski tir. Je stvaren, živ organizem, ki se ne boji svojih lastnih stališč. Z medvedjo šapo naprej! Poleg besede se Ignor zatakne tudi ob zvok, video in gib. Nikoli ne ve, kaj pride iz njega. Vendar to, kar prileze, prileze iskreno, zajebano in brezkompromisno.

Pomedvedili smo se!

 

Ignor na Facebooku

O dogodku v Primorskih novicah

Fotogalerija z dogodka (Fotografije Asha Past)

        

        

       

       

 

Plakat za dogodek:

Kategorija: Dogodki

.