Dan pred 97. obletnico smrti Srečka Kosovela smo združili moči in skupaj izpeljali barvit kolaž uličnega dogajanja v središču Sežane in pred Kosovelovim domom. Kosovelova spominska soba – Ljudska univerza Sežana in Kosovelov dom Sežana sta v sodelovanju s Šolskim centrom in Osnovno šolo Srečka Kosovela Sežana, Društvom Konstruktivist in mladinskim centrom Podlaga organizirali ulično intervencijo Kosovel na ulici.

Dogajanje se je začelo v dopoldanskem času na pločniku pri tržnici, kjer so si lahko mimoidoči, ki so se skozi središče Sežane odpravili po različnih opravkih ali kar tako na sprehod, na poetični mašini Pesmomatu za kovanec natisnili pesem in si tako polepšali dan. Vsakdanjik smo jim polepšali tudi s slikanjem v živo ter branjem poezije v slovenščini in drugih jezikih. Na ulici so ustvarjali slikar Simon Kastelic, ter učenci in dijaki sežanskih šol. Dogajanje so soustvarjali tudi številni dijaki, študenti in profesorji iz Španije, Portugalske, Romunije in Cipra, ki jih gostijo na sežanskem Šolskem centru. Nastale so zanimive slike, frotaži, grafiti in kolaži.

V drugem delu se je dogajanje preselilo pred Kosovelov dom, kjer so dijaki Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana – program aranžerski tehnik navdušili z modno revijo, s katero so tudi zaključili praznovanje 15. obletnice aranžerstva v Sežani.

Čudovit pomladni dan nas je združil v praznovanju poezije in umetniškega ustvarjanja. Mladi ustvarjalci so dokazali, da v sebi skrivajo mnoge čudovite talente in velik ustvarjalni potencial.