05 73 11 300 INFO@LU-SEZANA.SI

Ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh je 13.9. na tiskovni konferenci sporočila, da bo Javni razpis za sofinanciranje izvajanja neformalnih izobraževanj za odrasle, stare 55 let ali več na področju digitalnih kompetenc za leto 2022 (v nadaljevanju: razpis) v petek, 16. 9. 2022, razveljavljen in napovedala, da bo novela Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti na nediskriminatoren način omogočila usposabljanje vsem, ki to želijo in potrebujejo.

“Udeležencem, ki so usposabljanja do 25. avgusta 2022 v najmanj 80-ih odstotkih ali 9-ih urah že opravili, bomo dodelili digitalni bon. S Sklada bodo v prihodnjih dneh sporočili končno število takšnih udeležencev.

Že sedaj lahko napovem, da bomo v prihodnje, poleg že zagotovljenih sredstev, namenili še dodatna sredstva za dvig digitalnih kompetenc, z namenom, da se bo teh usposabljanj lahko udeležilo večje število tistih ljudi, ki nimajo digitalnih kompetenc ali pa imajo zgolj osnovne. To bo podprla tudi novela Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, ki je v pripravi in bo v kratkem poslana v vladno obravnavo,« pravi ministrica.

Več na povezavi.