Usposabljanje za pomočnika kuharja


Usposabljanje obsega 70 ur, od tega 30 ur teoretičnega dela in 40 ur praktičnega dela v kuhinji.

Program vključuje naslednje vsebine:

– osnove HACCP,
– priprava delovnega mesta in pripomočkov,
– čiščenje živil,
– priprava živil za hladne začetne jedi,
– priprava živil za tople začetne jedi,
– priprava juh, jušnih zakuh, vložkov, enolončnic,
– priprava prilog,
– priprava zelenjavnih jedi,
– priprava solat,
– priprava enostavnih sladic,
– priprava servirne posode in pripravljenih jedi za izdelavo porcije,
– priprava hitre hrane,
– priprava pice,
– vzdrževanje higiene in urejenosti kuhinje,
– varovanje zdravja pri delu na delovnem mestu.

Po končanem usposabljanju se lahko vključite v postopek pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije za pomočnika kuharja.


Kontaktna oseba:

Andreja Furlan Miklobušec, organizatorka izobraževanja
Tel.: 05 73 11 302
andreja.furlan@lu-sezana.si

Informativni vpis