KUHARSKE DELAVNICE

IZDELAVA MINI PECIV

Sladice, ki jih postrežemo kar v kozarčkih ali minjonih

20170323_193335

 

 

 

 

 

 

 

Sladice v kozarcih ali minjonih je odlična ideja za vse tiste priložnosti, ko želimo navdušiti goste ali svoje domače. Priprava sladic v kozarcu je hitra in enostavna, zato so primerne tudi za takrat, ko nimamo časa za peko tort, kolačev ali biskvita. Potrebujemo samo primerno velike čiste kozarce ter nekaj domišljije in kreativnosti. Kombinacije sestavin so neomejene in povsem poljubne, saj lahko v kozarcu pripravimo skorajda nešteto sladic, od tiramisuja do različnih krem, strjenk in pudingov.

Na delavnici vam bomo prikazali uporabo ravnanja z želatino, izdelavo raznih podlag, izdelavo biskvita brez pecilnega praška, se poigrali z raznimi okusi, od sadnih do čokoladnih. Na koncu delavnice boste sladice lahko odnesli domov in presenetili domače z svojimi izdelki.

 

PEKA KRUHA

20170321_190911

 

 

 

 

 

 

 

Srce hiše je kuhinja in ko ta zadiši po domače pečenem kruhu, srce zaigra. Naučili vas bomo tradicionalne priprave in peke kruha. Sami ga boste ročno zamesili, ga občudovali med vzhajanjem, oblikovali hlebček in spekli. S ponosom boste hlebček odnesli s seboj domov in razveselili svoje domače.

Pripravili bomo kruh iz pirine moke, žemljice, kruh s čebulo, pršutom, kruh brez kvasa …

IZDELAVA KEKSOV

keksi_slika

 

 

 

 

 

 

 

Keksi so odlična ideja za vse tiste priložnosti, ko želimo navdušiti goste ali svoje domače. Lahko jih presenetimo ob praznikih z darilom, ki prihaja izpod naših rok. Podarimo jim škatlico domačega drobnega peciva, ki smo ga sami pripravili.

Pripravili bomo linške oči, orehe, orehove rogljičke, breskvice, čokoladne razpokančke, košarice z lešniki in čokolado …

 

TORTE

torte_1

Najpomembnejše pri pripravi dobre torte so surovine, ki morajo biti sveže in čim bolj naravne, sledi usklajenost okusov in dobro poznavanje vseh postopkov. Čarovnija je ravno v podrobnosti in natančnosti priprave.

 Pripravili boste čokoladno torto s temnim zrcalnim čokoladnim oblivom in vaniljevo torto z jagodami. Osvojili boste tudi tehniko priprave biskvitnega testa brez pecilnega praška.

Delavnice vodi Bojana Furlan, vodja kuhinje v Vrtcu Sežana.

image_print