DELAVNICA METODE EFT

07.01.2016 | Objava: Več

NEKAJ DRUGAČNEGA ZASE

Tapkanje

Vsakodnevno življenje nam prinese veliko lepega in novega pa tudi kaj neprijetnega in stresnega. Kaj storimo ko nam je prijetno? Smo srečni in zadovoljni? Uživamo? Ali se mogoče celo sekiramo in sprašujemo kaj se bo zgodilo in če smo slučajno preveč srečni?

Kaj storimo ko nam je neprijetno, doživljamo stres, tesnobo, glavobole, smo nesrečni, bolni…?

Vsak od nas najde svoj način življenja. Imamo možnost izbire in kar izberemo imamo.

Vsekakor pa je takšna ali drugačna pomoč dobrodošla. In ena takšnih pomoči in rešilna bilka je lahko tudi EFT metoda. Po domače tapkanje.

Tisti, ki še niste slišali za tapkanje pa verjetno poznate akupunkturo, akupresuro ali kineziologijo. Vse to spada pod energijske terapije.

Metoda EFT (Emotional Freedom Techniques) – Tehnike doseganja čustvene svobode združuje spoznanja vzhodne (energijski meridiani telesa) in zahodne (čustvene težave vplivajo na telesno zdravje) medicine. Med izvajanjem metode s konicami prstov tapkamo končne točke energijskih meridianov telesa medtem, ko smo uglašeni s svojo težavo – in s tem dosežemo čustveno razbremenitev, ki zelo pogosto posledično prinese tudi telesno zdravje.

EFT metodo lahko preizkusite za vse in na vsakomur. Zelo uporabna je pri odpravljanju tesnob, strahov, nespečnosti, stresa, žalovanja, bolečin, travm, učinkov kemoterapije, treme pri nastopih, delovni učinkovitosti in mnogih drugih težavah.

Pri EFT metodi je zanimivo to, da deluje tudi, če v njo ne verjamemo.

Delavnice vodi Ana Petelin Grubišić

image_print

Kategorija: Drsnik, Novice, Obvestila, Šolsko leto 2015/2016