Potovanje vase

19.11.2015 | Objava: Več

 

Potovanje vase je program 5 srečanj, ki združuje različne metode, skozi katere lahko pri sebi prepoznamo ter spremenimo

prepričanja (vzorce), ki nas ovirajo na poti samouresničenja.

 

Potovanje vase je program 5 srečanj za osebnostno rast in sprostitev.

Na vsakem od skupinskih srečanj se bomo dotaknili izbrane teme ter opravili nekaj praktičnih vaj. Program želi ljudem približati tehnike, ki so učinkovite

pri doseganju notranjega miru in prispevajo k osebnemu napredku. Obenem je na srečanjih omogočena varno okolje, kjer smo končno lahko

slišani in razumljeni. Strokovnjaki psihoterapevti so namreč ugotovili, da je biti slišan najmočnejši element katerekoli terapije.

 

Srečanj se lahko udeležite tudi posamezno, prispevek je 15 eur. V primeru prijave na vseh 5 srečanj, dobite 20% popusta, kar pomeni, da prejmete 1 srečanje zastonj.

Največje bogastvo ni zunaj nas, ampak ga nosimo v nas samih.

Program:

 1. srečanje 23.11.2015 od 18.30 do 20.30

Komunikacija je temelj vsakega odnosa

Vsakdo doživlja svet skozi lastno percepcijo, zato ni čudno, da se kdaj pogovarjamo »drug mimo drugega«, kar vodi v nerazumevanje in konflikte. Ko se naučimo prepoznavati naše občutke in potrebe, zmoremo začeti komunicirati »iz srca« – na iskren in odprt način, katerega lahko tudi drugi razumejo. Skozi čuječo komunikacijo “zgradimo” most do drugih in uspešno vzpostavimo razumevanje, in končno zmoremo slišati in postanemo »slišani«.

2. srečanje 7.12.2015 od 18.30 do 20.30

Gledališče v nas – igra shem

Razumevanje delovanja možganov oz. uma ter prepoznavanje omejujočih vzorcev-shem, skozi katere delujemo, in ki nas omejujejo.

Tehnika »Delo« – »The WorkÒ« (by Katie Byron) je enostavna, vendar zelo učinkovita.

Zajema nekaj vprašanj, preko katerih si sami uspešno pomagamo do notranjega miru.

Postopka se naučimo in ga uporabljamo v vsakdanjem življenju.

 3. srečanje 21.12.2015 od 18.30 do 20.30 in

4. srečanje 4.1.2016 od 18.30 do 20.30

V vrtincu brez meja

Kako ponovno vzpostaviti Stik s sabo in lastne meje v odnosih z osebami, ki imajo značajske značilnosti mejnostne osebnostne motnje (MOM = borderline personality). To so osebe, ki reagirajo na dogodke »po svoje«, nelogično, nihajo z razpoloženjem, manipulirajo v odnosih.

S svojimi odzivi nas MOM osebe izčrpavajo, saj nikakor ne moremo (kljub vsemu trudu) zadovoljiti njihovih neskončnih potreb in zahtev. V iskanju harmonije z njimi v resnici izgubljamo Sebe ter občutek lastne identitete.

Naučimo se prepoznati strategije teh oseb, razviti primerno (zdravo) mero empatije do njih, predvsem pa sebe uspešno obvarovati pred psihičnim in čustvenim nasiljem. Pridobimo občutek lastnih meja in notranjo moč.

5. srečanje 18.1.2016 od 18.30 do 20.30

Čustva so iz molekul

Naša čustva so »iz molekul«, ki jih možgani »ustvarjajo« ob vsakem doživljaju. Odnosi so tovarna hormonov, in zaradi nevrobioloških razlik med spoloma, doživljamo odnose vsak skozi svoje občutenje. Spoznamo katere so fiziološke in nevrobiološke potrebe ženske in moškega. Razumemo, zakaj prihaja do konfliktov. Naučimo se primernega odzivanja na druge ljudi ter dogodke in globinsko spremenimo biologijo odnosov, ki postane zdravilni proces za telo in dušo.

 

image_print

Kategorija: Drsnik, Novice, Obvestila, Šolsko leto 2015/2016