Jezikovni tečaji


Tuji jeziki

Znanje tujih jezikov je v današnjem času postalo nuja in pogoj za uspešno poslovno in osebno komuniciranje. Ponujamo vam učenje različnih tujih jezikov:

ANGLEŠČINA,
ITALIJANŠČINA,
NEMŠČINA
ŠPANŠČINA,
FRANCOŠČINA,
RUŠČINA…

Tečaji potekajo v majhnih skupinah. Udeleženci se usposobijo za medsebojno in medkulturno jezikovno komunikacijo ob uporabi tujega jezika. Pri tem razvijajo vse štiri jezikovne spretnosti govorno, slušno, bralno in pisno. Jezikovni tečaji potekajo po sodobni komunikacijski metodi z uporabo ustreznih multimedijskih pripomočkov in gradiv. Aktivna vključenost in sodelovanje udeležencev je na tečajih zelo visoka.

TEČAJE IZVAJAMO NA RAZLIČNIH STOPNJAH. VSAKA STOPNJA OBSEGA 60 ŠOLSKIH UR.

POLEG TEGA IZVAJAMO TUDI KRAJŠE TEČAJE (20-, 30- ALI 50-URNE). Izbirate lahko med:

OSVEŽITVENI TEČAJ S POUDARKOM NA KONVERZACIJI
Krajši 30 ali 50 urni tečaj za tiste, ki bi že pridobljeno znanje radi osvežili in dopolnili ter si pridobili večjo komunikacijsko spretnost v vsakdanjih situacijah. Ker tečaji potekajo v manjših skupinah, je aktivna vključenost in sodelovanje udeležencev zelo visoka.

SPECIALIZIRANI TEČAJI
Udeleženci splošno znanje tujega jezika razširijo s strokovnim jezikom njihove stroke (strojništvo, turizem, gostinstvo, bančništvo, poslovni jezik in drugo po želji naročnika).

KONVERZACIJSKI TEČAJ
Krajši 20 ali 30 urni tečaj za tiste, ki bi si želeli povečati svojo komunikacijsko spretnost v vsakdanjih situacijah. Ker tečaji potekajo v manjših skupinah, je aktivna vključenost in sodelovanje udeležencev zelo visoka.

TEČAJI ZA ZAKLJUČENE SKUPINE (ZA PODJETJA)
Dolžina in vsebina tečaja se prilagodi potrebam naročnika. Tečaj lahko poteka v naših učilnicah ali v prostorih naročnika.

 

Slovenščina za tujce – IZPITI iz slovenščine na vstopni ravni A1

 

Ljudska univerza Sežana je pooblaščena s strani Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik za izvajanje izpitov iz znanja slovenščine kot drugega in tujega jezika. Pri nas lahko opravljate izpite na:

vstopni ravni (A1)

 

Pridobite si javno veljavno listino, ki jo lahko uporabite za uradne namene.

 

IZPITNI ROKI za izpit na vstopni ravni v letu 2021:

sreda, 27.1.2021 – izpitni rok je ODPOVEDAN

sreda, 21.4.2021

sreda, 7.7.2021 – zadnji dan za prijavo 27.6.2021

sreda, 27.10.2021 – zadnji dan za prijavo 17.10.2021

 

Več o izpitu si lahko preberete tukaj.

Vzorčne teste za izpit na vstopni ravni si lahko ogledate tukaj.

 

Kontaktna oseba:

Mateja Kralj, vodja izobraževanja
Tel.: 05 73 11 301
mateja.kralj@lu-sezana.si

Informativni vpis