Izzivi sodobnega časa

01.10.2020 | Objava: Več

IZZIVI SODOBNEGA ČASA

NARAVNI PRISTOPI K ZDRAVJU IN DOBREMU POČUTJU

Življenje samo po sebi pred nas postavlja različne izzive, v letošnjem letu pa smo priča neznani situaciji, ki v nas sproža različne občutke in prinaša celo vrsto posledic, zato je dobro, da vsak dan poskrbimo zase celostno.

Tečaj vam bo približal različne tehnike in metode, s katerimi boste lahko v vsakem trenutku dejavno pristopali k blaženju ali odpravljanju učinkov stresa, skrbi, napetosti, tesnobe in drugih težav, ki izvirajo iz porušenega ravnovesja.

Spoznavali boste naturopatijo, psihosomatiko, čustva, energijski ustroj, cvetne esence, aromaterapijo in energijsko psihologijo.

Naturopatija je veda, ki k zdravju človeka pristopa celostno, saj ljudje nismo le skupek mišic, kosti in organov, na naše dobro počutje vplivajo tudi čustva in psihično stanje. Naturopatija k vsemu pristopa na naraven način, hkrati pa je tudi bogata zakladnica starih in najmodernejših dognanj o tem kako lahko za svoje zdravje poskrbimo sami.

Psihosomatika je odgovor telesa na psihično ali čustveno stisko. Telo s pojavom določenega neugodja poskuša razbremeniti dolgo trajajočo stisko. Namen tega dela programa je razumevanje in odgovor na vprašanje zakaj potrebujemo znanja in veščine, ki nas vračajo v stanje ravnovesja na telesnem, psihičnem in čustvenem nivoju.

Cvetne esence postajajo zelo razširjeno terapevtsko sredstvo. Ker so naravne in učinkovite ter imajo širok spekter delovanja, boste podrobno spoznali posamezne cvetove iz repertoarja dr. Bacha in Avstralske cvetne esence, njihovo učinkovanje, pravilno in varno uporabo ter mnogo drugega. Skratka: dobrodošli v čudovitem svetu cvetnih esenc.

Eterična olja in psihoaromaterapija sodita v domeno aromaterapije, ki je najbolj kompleksna in plemenita veja fitoterapije (zeliščarstva). Če želite eterična olja uporabljati tako, da postane njihova uporaba terapevtska, je pomembno poznati njihovo varno uporabo. Poglobljeno boste spoznali eterična olja in psihoaromaterapijo, ki se ukvarja z vplivom esencialnih olj na različna psihološka stanja, kot so: anksioznost, tesnoba, panika, pomanjkanje koncentracije, nespečnost in druge težave, ki izvirajo iz naše psihe.

Energijska anatomija je del tečaja, ki vam bo pomagal razumeti delovanje in učinkovanje vseh naravnih pristopov k zdravju. Kljub temu, da so nekateri človekovi deli nevidni, postaja vse bolj jasno, da imajo največji vpliv na naše ravnovesje, to je zdravje. V tem sklopu bo govora o funkcijah avre, meridianov, čaker in akupresurnih točk ter kaj nanje vpliva, obsežen del pa bo namenjen temu kako sami pozitivno vplivamo na te občutljive dele.

Energijska psihologija je orodje za spreminjanje vedenjskih in miselnih vzorcev. Z enostavnimi tehnikami, ki vključujejo razum, delo s čustvi, psiho in telesom, boste analizirali, ovrednotili in spreminjali težke misli in občutke ter morebitne negativne vedenjske vzorce, ki že prisoten stres povečujejo in so glavni krivec za pomanjkanje energije, kreativnosti, svobode in veliko tistega česar nam primanjkuje. Čustva in misli sprožajo vrsto kemičnih in celičnih odzivov, zato je nujno potrebno, da se tega zavedamo in le to izkoristimo v svoje dobro.

 

Poleg teoretičnega dela bo tečaj obsegal tudi praktični del v katerem boste spoznali različne oblike meditacij, dihalnih tehnik in energijske vaje ter akupresuro. Tako boste v poplavi različnih metod lahko izbrali zase najprimernejšo. Kadar spoznamo katera tehnika je za nas najustreznejša in najbolj učinkovita, se lažje odločimo, da jo vnesemo v svoj vsakdan in tako korak za korakom dosegamo želene rezultate.

 

Izzivi sodobnega časa 1

image_print

Kategorija: Drsnik, Novice, Obvestila, šOLSKO LETO 2020/2021