Delavnica izdelovanja mini peciv 11.12.2017

29.11.2017 | Objava: Več

IZDELAVA MINI PECIV

Sladice, ki jih postrežemo kar v kozarčkih ali minjonih

Sladice v kozarcih ali minjonih je odlična ideja za vse tiste priložnosti, ko želimo navdušiti goste ali svoje domače. Priprava sladic v kozarcu je hitra in enostavna, zato so primerne tudi za takrat, ko nimamo časa za peko tort, kolačev ali biskvita. Potrebujemo samo primerno velike čiste kozarce ter nekaj domišljije in kreativnosti. Kombinacije sestavin so neomejene in povsem poljubne, saj lahko v kozarcu pripravimo skorajda nešteto sladic, od tiramisuja do različnih krem, strjenk in pudingov.

Na delavnici vam bomo prikazali uporabo ravnanja z želatino, izdelavo raznih podlag, izdelavo biskvita brez pecilnega praška, se poigrali z raznimi okusi, od sadnih do čokoladnih. Na koncu delavnice boste sladice lahko odnesli domov in presenetili domače z svojimi izdelki.

Z vami bo Bojana Furlan, vodja kuhinje v Vrtcu Sežana. Pripravili boste čokoladni tris z gozdnimi sadeži, tiramisu z limeto in jagodami, hruške kuhane v teranu s hruškovo kremo in kardamomom, sadne košarice, mini rolado s kremo in bučnimi semeni.

KDAJ: v ponedeljek, 27. novembra 2017 ob 16. 00
KJE: kuhinja v Vrtcu Lehte v Sežani
CENA: 35€

 OBVEZNA PRIJAVA: Ljudska univerza Sežana, telefon 05 73 11 300 ali info@lu-sezana.si

20170323_193335Lindič_delavnica

image_print

Kategorija: Obvestila