BREZPLAČNI TEČAJI V LETU 2016/17

Brezplačni tečaji so že v polnem teku, tečajniki si pridno pridobivajo nova znanja in veščine. Izobražujejo se v računalniških tečajih, jezikovnih tečajih ter nekoliko bolj ustvarjalnih delavnicah – spoznavajo svet zelišč ter se na ustvarjalen in nekoliko inovativen način trudijo ohranjati stare običaje.

Najbolj pridni so si tudi že prislužili prva potrdila: 15 udeleženk v tečaju Naravno bogastvo slovenske Istre in Krasa-zelišča v prehrani, za zdravje in lepoto ter 9 udeleženk in 1 udeleženec v tečaju Računalniška pismenost za odrasle.

Kot kaže je spoznavanje zelišč zelo priljubljeno, saj v januarju 2017 pričnemo že z drugo skupino, ki je že polna, seveda pa z veseljem zbiramo prijave za naslednjo skupino.

V začetku leta 2017 tako načrtujemo začetek kar nekaj tečajev:

 

Prijave zbiramo tudi za vse ostale tečaje. Z njimi bomo začeli ob oblikovanju dovolj velike skupine.

 

V šolskem letu 2016/17 se je v naših klopeh zvrstilo kar 473 oseb v 37 tečajih.

Zanimanje za brezplačne tečaje je preseglo vsa naša pričakovanja. Ob prijavi na razpis se nam je zdela številka 600 vključenih oseb do marca 2019 zelo visoka. Do sedaj pa smo v različne tečaje vključili že 473 oseb. Interes je še vedno izjemen, saj naše »čakalne liste« pokajo po šivih. Pogosto se nam zgodi, da veliko učenja željnih oseb ostane brez tečaja, ker je skupina že polna.

V tem šolskem smo izvedli naslednje 50- oz. 60-urne tečaje:
– več tečajev angleščine, italijanščine, nemščine in španščine na različnih stopnjah,
– številne zeliščarske tečaje,
– različne računalniške tečaje (tečaji Excela, tečaj Power Pointa, Računalniška pismenost za odrasle, Bližnjice do storitev javne uprave),
– tečaj E-trženje in tržno komuniciranje s pomočjo digitalne tehnologije,
– tečaj fotografije Svet skozi objektiv,
– tečaj Kulturna dediščina skozi običaje,
– tečaj Aktivno v boj proti stresu.

V tečajih se izobražujejo tako posamezniki kot tudi zaključene skupine za podjetja (nekatere tečaje izvajamo izven Sežane, in sicer na sedežu posameznih podjetij).
Glede na zanimanje sklepamo, da so zaposleni potrebovali pridobljena znanja, tako za potrebe dela in poklica kot tudi v osebnem življenju.
Z izpeljanimi tečaji smo zadovoljni, še posebej zato, ker so udeleženci ob zaključku tečajev zelo pohvalili naše predavatelje in tudi nas kot organizatorje.

Ker menimo, da si tudi naši »šolarji« zaslužijo počitnice, bomo z novimi tečaji ponovno začeli jeseni. Zato vabljeni, da se nam pridružite!

 

Brezplačno učenje omogočata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Logo_EKP_socialni_sklad_SLO_2014-2020logo_MIZS

image_print