BREZPLAČNI FOTOGRAFSKI TEČAJ

19.12.2016 | Objava: Več
Pridružite se nam na 50-urnem BREZPLAČNEM FOTOGRAFSKEM TEČAJU SVET SKOZI OBJEKTIV
Vsebine tečaja:
• Nastanek slike, svetlobe, pregled posameznih fotoaparatov, ugotavljanje posameznih funkcij fotoaparata, spominska kartica.
• Motivi, pomen svetlobe, format zapisa, osnovni elementi slike, perspektiva prostora, kompozicija, zlati rez. Uporaba nastavitev, nastavitev ločljivosti, ostrine, zaslonke. Izbira formatov.
• Fotografiranje na terenu (arhitektura, portret, rastline, živali, fotografiranje oseb ali objektov v gibanju, makro fotografija)
• Pregled fotografij, razgovor o motivih, ocena slike (barve, ostrina, kompozicija, poudarki).
• Delo na računalniku, predstavitev programa za obdelavo fotografij, enostavna obdelava, stiskanje slike in shranjevanje. Priprava albuma.
• Postavitev razstave fotografij
Vodja tečaja: Peter Lombar. Z digitalnimi mediji (fotografijo, televizijskim snemanjem, ustvarjanjem dokumentarnih filmov) se na samostojni poklicni poti ukvarja že več kot 20 let. Za svoje delo je prejel mednarodne nagrade, kot so »Prix Expression Libre« na festivalu »Le Festival Mondial de l’image sous-marine« v Marseillu ter posebna nagrada žirije na mednarodnem festivalu podvodnega filma v Beogradu.
Tečaj je namenjen zaposlenim, ki so starejši od 45 let. Če bo prostor v skupini, bomo vanjo vključili tudi mlajše zaposlene.
Program bomo izvajali 2 krat tedensko ob torkih in četrtkih, od 17.00 do 19.30.

Začetek tečaja v torek, 10. januarja 2017 ob 17.00.

Informacije in obvezne prijave na Ljudski univerzi Sežana na telefon 05 73 11 300 ali info@lu-sezana.si
Brezplačno izobraževanje omogočata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.
image_print

Kategorija: Šolsko leto 2016/2017