BACHOVA CVETNA TERAPIJA

TEČAJ BACHOVE CVETNE TERAPIJE

Bachovo cvetno terapijo je v 30 letih prejšnjega stoletja osnoval zdravnik in homeopat, dr. Edward Bach. Verjel je, da pravi vzrok bolezni tiči v negativnih čustvenih in duševnih stanjih in da lahko le v naravi najdemo pravo zdravilo za naše težave. V neokrnjeni naravi je poiskal rastline in iz njihovih cvetov pripravil 38 esenc, ki nam pomagajo, ko nas je strah, smo obupani, žalostni, jezni, brezvoljni, saj vsa ta negativna čustva spreminjajo v pozitivna, v pogum, radost, mir. Bachove kapljice so danes čudovito darilo narave, ki nam pomaga, ko se v življenju znajdemo v stiski ali pa nam vsakodnevno pomagajo, da ohranjamo čustveno ravnotežje, ki je temelj našega zdravja.

Vsebine osnovnega tečaja

Osnovni tečaj Bachove cvetne terapije je namenjen vsem, ki bi se radi naučili uporabljati Bachove kapljice zase in za svoje bližnje.
Vsebina tečaja:
– življenje in delo dr. Edwarda Bacha
– 38 cvetnih esenc in pripadajoča čustvena stanja
– rešilno zdravilo
– metode priprave cvetnih esenc
– metoda izbora in priprava mešanice cvetnih esenc
– uporaba Bachovih kapljic v vsakdanjem življenju: pomoč človeku, živalim in rastlinam

12 urni tečaj je razdeljen na 4 srečanja po 3 ure, z mesečno frekvenco. Na vsakem srečanju si udeleženci pripravijo osebno mešanico za domov.
IMG_4619

 

BACHOVE CVETNE ESENCE ZA PREBUDITEV IN ENERGIJO

Na predavanju bomo govorili predvsem o tistih cvetovih, ki nam lahko izboljšajo počutje.

Podrobneje bomo spoznali štirinajst cvetov, ki vplivajo na negativna čustvena stanja, kot so: žalost, strah, pomanjkanje vere, občutki krivde, pomanjkanje zanimanja za življenje, pomanjkanje energije za opravljanje vsakodnevnih dolžnosti, občutek da smo obtičali, temne misli, sanjarjenje, obup,…

Predstavili bomo najbolj široko uporabljane kapljice REŠILNO ZDRAVILO. Uporabimo ga kadar smo v stresu in se želimo pomiriti. Na predavanju bo tudi čas za osebni posvet, saj je pomembno, da izberemo pravi cvet.

Predavala bo Tannja Yrska, univ. dipl. inž. gozd. Njeno poslanstvo je navduševati nad naravo in ozaveščati sebe in druge o poti, ki jo narekuje notranji glas.

 

 

image_print